DIDACTEUR

Dingen waarvan je niet weet dat je ze wil weten

WordPress: tag-links opmaken met CSS

juni 29, 2015 11:14 pm by jmdk
WordPress thema

Als je een kant-en-klaar wordpress thema gebruikt (en daar tevreden mee bent) kun je dit overslaan. Als je zelf de lay-out wilt ontwerpen of aanpassen dan maakt wordpress het je erg makkelijk.

De meeste zaken zijn tenslotte al voor gedefinieerd.

Help jezelf en je (huis)dieren de warmte door

juni 29, 2015 5:50 pm by jmdk
hittegolf

Eindelijk zomerse temperaturen. Na een lange donkere winter en een druilerig voorjaar krijgen we eindelijk waar we al zo lang op wachten: ZOMER!

Die zomerse temperaturen zullen ons goed doen. Maar wat als de warmte extreem is en resulteert in een hittegolf?

Als de warmte (plotseling) sterk toeneemt, moet je een aantal dingen goed in de gaten houden om je eigen gezondheid, maar ook die van je huisdieren, niet in gevaar te brengen.

Superfoods bestaan niet

juni 27, 2015 10:26 am by jmdk
superfood

Zogenaamde superfoods kunnen door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten positieve effecten op de gezondheid hebben.

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vissoorten, olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien.

E-nummers, zin en onzin

juni 26, 2015 11:15 am by jmdk

E-nummers zijn codes voor stoffen die aan voedsel voor menselijke consumptie toegevoegd worden om de eigenschappen te verbeteren. Denk dan bijvoorbeeld aan de houdbaarheid of de smaak.

Stoffen met een E-nummer kunnen worden gewonnen uit dieren en planten. Maar uit kostenoverwegingen worden vaak natuur identieke of synthetische stoffen toegevoegd.

Natuur identieke stoffen zijn stoffen die in een laboratorium zijn nagemaakt, zodat ze (bijna) volledig overeen komen met de natuurlijke variant. Synthetische stoffen daarentegen komen in de natuur niet voor. Maar beide stoffen zijn synthetische stoffen.

De meningen over (stoffen met) E-nummers zijn behoorlijk verdeeld. Dus wordt het tijd zin en onzin te scheiden.

Vet spek bakken in de magnetron

juni 23, 2015 6:41 pm by jmdk

Vet spek in blokjes of plakjes bakken geeft al gauw een vette walm in de keuken. Zelfs als je de afzuigkap op de hoogste stand zet.