Maand: juni 2015

WordPress: tag-links opmaken met CSS

WordPress thema

Als je een kant-en-klaar wordpress thema gebruikt (en daar tevreden mee bent) kun je dit overslaan. Als je zelf de lay-out wilt ontwerpen of aanpassen dan maakt wordpress het je erg makkelijk.

De meeste zaken zijn tenslotte al voor gedefinieerd.

Lees het volledige artikel

Superfoods bestaan niet

superfood

Zogenaamde superfoods kunnen door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten positieve effecten op de gezondheid hebben.

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vissoorten, olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien.

Lees het volledige artikel

Vet spek bakken in de magnetron

Vet spek in blokjes of plakjes bakken geeft al gauw een vette walm in de keuken. Zelfs als je de afzuigkap op de hoogste stand zet.

Lees het volledige artikel

Lijst van HTML-kleuren met hexadecimale codes

kleurcodes

HTML kleurcodes zijn hexadecimale drietallen die de kleuren rood, groen en blauw (RRGGBB) vertegenwoordigen. De drie waarden kunnen lopen van 0 tot 255, of hexadecimaal van 00 tot FF. De kleur rood bijvoorbeeld (kleurcode # FF0000) staat voor “255” rood “0” groen en ‘0’ blauw. Een videokaart kan op deze wijze 16.777.216 verschillende kleuren weergeven.

Lees het volledige artikel

Zet je planten op semihydrocultuur

watermeter

  In een eerder artikel heb je kunnen lezen dat je gewone potplanten over kunt zetten op hydrocultuur. Maar het overzetten op volledige hydrocultuur heeft wel wat haken en ogen. Behalve dat je de wortelkluit van zoveel mogelijk aarde moet ontdoen, bestaat er altijd een kans dat de planten niet aanslaan. Sub of semihydrocultuur Als

Lees het volledige artikel

Help jezelf en je (huis)dieren de warmte door

hittegolf

Eindelijk zomerse temperaturen. Na een lange donkere winter en een druilerig voorjaar krijgen we eindelijk waar we al zo lang op wachten: ZOMER!

Die zomerse temperaturen zullen ons goed doen. Maar wat als de warmte extreem is en resulteert in een hittegolf?

Als de warmte (plotseling) sterk toeneemt, moet je een aantal dingen goed in de gaten houden om je eigen gezondheid, maar ook die van je huisdieren, niet in gevaar te brengen.

Lees het volledige artikel

E-nummers, zin en onzin

E-nummers zijn codes voor stoffen die aan voedsel voor menselijke consumptie toegevoegd worden om de eigenschappen te verbeteren. Denk dan bijvoorbeeld aan de houdbaarheid of de smaak.

Stoffen met een E-nummer kunnen worden gewonnen uit dieren en planten. Maar uit kostenoverwegingen worden vaak natuur identieke of synthetische stoffen toegevoegd.

Natuur identieke stoffen zijn stoffen die in een laboratorium zijn nagemaakt, zodat ze (bijna) volledig overeen komen met de natuurlijke variant. Synthetische stoffen daarentegen komen in de natuur niet voor. Maar beide stoffen zijn synthetische stoffen.

De meningen over (stoffen met) E-nummers zijn behoorlijk verdeeld. Dus wordt het tijd zin en onzin te scheiden.

Lees het volledige artikel

Medicijnen zijn (ook) drugs

medicijnen

Op reis naar het buitenland? Pas dan op als je medicijnen meeneemt. Medicijnen die je hier gewoon (op doktersvoorschrift) bij de apotheek kunt krijgen worden in het buitenland vaak als drugs beschouwd.

Lees het volledige artikel

Kook- en vriespunt omgekeerd

wand-thermometer-celsius

  Temperaturen worden doorgaans in graden Celsius aangeven. Dat is vooral omdat deze verdeling handiger is dan andere temperatuuraanduidingen. Maar ook omdat we dat zo gewend zijn. Maar Celsius is niet de enige schaal die gebruikt wordt. In de VS wordt meestal Fahrenheit als eenheid gebruikt. Kook- en vriespunt Voor de gewone mens is 0°

Lees het volledige artikel

Pas op voor de basilisk

Basilisk

  Nu de vakantie weer voor de deur staat is het een goede zaak je voor te bereiden. Een van de dingen waar je aan moet denken is je veiligheid en gezondheid. Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is je voor vertrek op de hoogte stellen van mogelijke gevaren. Wij zijn er aan

Lees het volledige artikel