Je leest nu: Eten & Drinken

Soms is de (voor)bereiding van een gezond maal best lastig. Met deze tips wordt het in elk geval iets makkelijker.

Kook- en vriespunt omgekeerd

  Temperaturen worden doorgaans in graden Celsius aangeven. Dat is vooral omdat deze verdeling handiger is dan andere temperatuuraanduidingen. Maar ook omdat we dat zo gewend zijn. Maar Celsius is niet de enige schaal die gebruikt wordt. In de VS wordt meestal Fahrenheit als eenheid gebruikt. Kook- en vriespunt Voor de gewone mens is 0°

Lees verder ...

De definitie van soep

Heb je je wel eens afgevraagd wat soep is? Soep is water met een smaakje. De smaak wordt veelal verkregen door er ingrediënten aan toe te voegen. Over het algemeen zal dit vlees of gevogelte zijn, maar ook vis of schaaldieren kunnen worden gebruikt om van water soep te maken. Bouillon Door vlees, gevogelte of

Lees verder ...

Uien snijden zonder een traan te laten

Sta jij ook altijd met tranen in je ogen als je uien snijdt? Met een paar simpele trucjes is dat verleden tijd. Met stip op één Neem voor je de uien begint te snijden een slok(je) water in je mond. Niet doorslikken! Met een iets kleinere stip op twee. Laat de kraan zachtjes stromen en

Lees verder ...

Ovenschalen ook na gebruik als nieuw, zonder te schrobben

Lekker zo’n ovenschotel. Alleen jammer dat je na afloop zo veel moeite moet doen om je ovenschaal weer schoon te krijgen. Alhoewel? Schoon is ie vaak niet meer te krijgen, het is bijna onmogelijk het ingebrande vet weg te krijgen. Maar ja, in elk recept staat nadrukkelijk aangegeven dat je de ovenschaal moet invetten. Toch

Lees verder ...