Je leest nu: HTML en PHP

PHP wordt veel gebruikt om op webservers dynamisch webpagina’s te creëren. De code van de pagina wordt op de webserver uitgevoerd en het resultaat wordt naar de computer van de bezoeker gestuurd en in de webbrowser getoond.

Breng oudere artikelen opnieuw onder de aandacht

Als je regelmatig artikelen plaatst, verdwijnen de oudere artikelen op den duur helemaal naar de achtergrond en worden ze door niemand meer gelezen. Tenzij iemand de moeite neemt je website te doorzoeken. Zonde, zeker als het artikelen betreft die ook na verloop van tijd nog altijd actueel zijn.

Lees verder ...

WordPress: tag-links opmaken met CSS

Als je een kant-en-klaar wordpress thema gebruikt (en daar tevreden mee bent) kun je dit overslaan. Als je zelf de lay-out wilt ontwerpen of aanpassen dan maakt wordpress het je erg makkelijk.

De meeste zaken zijn tenslotte al voor gedefinieerd.

Lees verder ...

Lijst van HTML-kleuren met hexadecimale codes

HTML kleurcodes zijn hexadecimale drietallen die de kleuren rood, groen en blauw (RRGGBB) vertegenwoordigen. De drie waarden kunnen lopen van 0 tot 255, of hexadecimaal van 00 tot FF. De kleur rood bijvoorbeeld (kleurcode # FF0000) staat voor “255” rood “0” groen en ‘0’ blauw. Een videokaart kan op deze wijze 16.777.216 verschillende kleuren weergeven.

Lees verder ...

pagina’s redirecten met PHP

Als je een webpagina verplaatst kun je op meerdere manieren zorgen dat bezoekers die de pagina op de oude locatie zoeken automatisch door verwezen worden naar de nieuwe locatie. HTML en javascript Je kunt HTML of javascript gebruiken. Het nadeel van deze methode is dat het cliëntside gebeurt. Dat betekent dat de browser van de

Lees verder ...

web-root relatieve links

Een root-relatieve koppeling wordt gemaakt wanneer de href waarde betrekking heeft op de root van de website. Op de website van didacteur.nl, ziet een root-relatieve link naar de homepage (vanaf elke webpagina) er zo uit: <a href =” / “>Voorpagina </a> Als de href waarde met een / (slash) begint volgt deze het pad van

Lees verder ...

Speciale tekens in html

Om te zorgen dat symbolen op de juiste manier worden weergegeven moet je een cijfercombinatie gebruiken die je tussen &# en ; zet.

Lees verder ...