Je leest nu: Reistips

Een van de dingen waar je aan moet denken als je op vakantie gaat, is je veiligheid en gezondheid.

Als je op vakantie binnen West-Europa blijft heb je niet veel te duchten.

Maar buiten West-Europa zijn er dingen die je hier niet tegen komt. Zorg dat je op de hoogte bent van afwijkende regels en vraag de reisleiding eventueel om uitleg.

Hoe mooi de natuur ook is, potentieel schuilt er altijd gevaar. Ga nooit alleen op pad, of spreek in ieder geval af waar en wanneer je terug bent. Laat de reisleiding weten waar je naar toe gaat of meld het bij de receptie van je hotel.

Veilig op weg tijdens de winter

De winter is nog niet gedaan. Ga je bij vriezend weer de weg op? Wees dan extra voorzichtig. Vertrek ruim op tijd van huis en neem alle maatregelen die nodig zijn om je reis veilig en comfortabel te laten verlopen Tips om veilig met de auto te reizen Vermijd bij vriezend weer het gebruik van

Lees verder ...

Help jezelf en je (huis)dieren de warmte door

Eindelijk zomerse temperaturen. Na een lange donkere winter en een druilerig voorjaar krijgen we eindelijk waar we al zo lang op wachten: ZOMER!

Die zomerse temperaturen zullen ons goed doen. Maar wat als de warmte extreem is en resulteert in een hittegolf?

Als de warmte (plotseling) sterk toeneemt, moet je een aantal dingen goed in de gaten houden om je eigen gezondheid, maar ook die van je huisdieren, niet in gevaar te brengen.

Lees verder ...

Medicijnen zijn (ook) drugs

Op reis naar het buitenland? Pas dan op als je medicijnen meeneemt. Medicijnen die je hier gewoon (op doktersvoorschrift) bij de apotheek kunt krijgen worden in het buitenland vaak als drugs beschouwd.

Lees verder ...

Kook- en vriespunt omgekeerd

  Temperaturen worden doorgaans in graden Celsius aangeven. Dat is vooral omdat deze verdeling handiger is dan andere temperatuuraanduidingen. Maar ook omdat we dat zo gewend zijn. Maar Celsius is niet de enige schaal die gebruikt wordt. In de VS wordt meestal Fahrenheit als eenheid gebruikt. Kook- en vriespunt Voor de gewone mens is 0°

Lees verder ...

Pas op voor de basilisk

  Nu de vakantie weer voor de deur staat is het een goede zaak je voor te bereiden. Een van de dingen waar je aan moet denken is je veiligheid en gezondheid. Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is je voor vertrek op de hoogte stellen van mogelijke gevaren. Wij zijn er aan

Lees verder ...

Broodje aap – inbrekers laten tekens achter

  In de landelijke dagbladen heeft een artikel gestaan waarin gesuggereerd werd dat inbrekers (of hun trawanten) tekens achterlaten op gevels om aan te geven of het interessant is in te breken. Veelal is het te denken dat het om een broodje-aapverhaal gaat. Bedenk maar dat het niet zinnig is eerst risico, al is het

Lees verder ...

Brandstof tanken in het buitenland

  In het buitenland kan tanken best verwarrend zijn. Hier hebben de brandstofpompen naast de naam vaak een kleur waaraan je kunt zien welke brandstof je tankt. De kleuren komen in het buitenland vaak niet overeen met wat wij gewend zijn en de naam is vanzelfsprekend in de landstaal weergegeven. Welke brandstof moet ik hebben?

Lees verder ...